تحولات لبنان و فلسطین

مقامات کارخانه دولتی «نوایی اروانیوم» ازبکستان و شرکت ملی هسته‌ای چین یادداشت تفاهم همکاری راهبردی امضا کردند.

عزم ازبکستان و چین بر همکاری در زمینه استخراج اورانیوم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، وزارت معدن و زمین شناسی ازبکستان اعلام کرد مقامات کارخانه دولتی «نوایی اروانیوم» ازبکستان و شرکت ملی هسته‌ای چین (CNNC) یادداشت تفاهم همکاری راهبردی را در صنعت اورانیوم امضا کردند.

مقامات کارخانه دولتی «نوایی اروانیوم» در اولین مجمع بین‌المللی توسعه صنعت اورانیوم طبیعی در «پکن» شرکت کرد. در چارچوب این سفر دیداری با «شن یانفنگ» معاون رئیس شرکت ملی هسته‌ای چین (CNNC) سازماندهی و در آنجا این سند امضا شد.

بر اساس این گزارش، در چارچوب این دیدار در مورد اجرای دیگر پروژه‌های سرمایه گذاری مرتبط با صنعت اورانیوم تبادل نظر شد.

نمایندگان وزارت زمین‌شناسی و «نوایی اروانیوم» در این سفر با فعالیت شرکت ملی هسته‌ای چین (CNNC) در استخراج زیرزمینی و فرآوری سنگ معدن اورانیوم و همچنین فرآیندهای دیجیتالی‌سازی در تولید آشنا شدند. 

گفتنی است، کارخانه دولتی «نوایی اروانیوم» از سال ۲۰۲۲ میلادی، پس از جدا شدن از کارخانه ذوب آهن «نوایی» اورانیوم استخراج می‌کند. این کارخانه برنامه ریزی می‌کند تولید اورانیوم را در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۳۰ میلادی دو برابر تا ۷۱۰۰ تن در سال افزایش دهد.

چند روز پیش «بابر اسلام‌اف» وزیر صنعت معدن و زمین شناسی ازبکستان اظهار داشت: صرف نظر از اینکه به چه کسی اورانیوم را صادر می‌کنیم، ما اورانیوم خود را بر اساس قیمت‌های جهانی به فروش می‌رسانیم. اگر قیمت بالا برود، قیمت صادرات ما نیز افزایش می‌یابد.

اسلام‌اف با بیان اینکه در سال جاری میلادی صادرات اورانیوم افزایش یافته است، بر اهمیت تنوع بخشیدن به صادرات تاکید کرد.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، ازبکستان از نظر ذخایر اورانیوم در رتبه هفتم جهان و در تولید رتبه پنجم جهان قرار دارد.

در ازبکستان برنامه هسته‌ای وجود ندارد و به همین دلیل تمام اورانیومی که استخراج می‌شود در بخش صادرات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر اساس گزارش کمیته دولتی اکتشافات زمین شناسی ازبکستان، فقط ذخایر کشف و ثبت شده در این کشور در حدود ۱۳۹ هزار و ۲۰۰ تن ارزیابی شده است.

چین بزرگ‌ترین همکار اقتصادی و بازرگانی ازبکستان است. مبادلات بازرگانی ازبکستان و چین در سال ۲۰۲۲ میلادی در سطح ۹ میلیارد دلار قرار گرفته است. هم اکنون در ازبکستان بیش از ۲۱۴۰ شرکت با سرمایه سرمایه‌گذاران چینی در زمینه‌های مختلف اقتصاد این کشور فعالیت می‌کنند.

جمهوری خلق چین استقلال ازبکستان‌ را در تاریخ ۲۷ دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ ۲ ژانویه سال ۱۹۹۲ میلادی روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.